space science

چند کهکشان نا آشنا

کهکشان بچه قورباغه

مواجهه ای نزدیک با یک کهکشان دیگر که کهکشان مارپیچی Arp 188 را از هم گسیخته است، معمولا به عنوان کهکشان بچه قورباغه شناخته شده است. این کهکشان مانند هم نام آبزی خود کله ای بیضی شکل در بخش اصلی مارپیچ خود-، و دمی بلند و دنباله دار دارد.

با مطالعه خوشه های عظیم و درخشان ستاره های این کهکشان می توان گفت که دنباله فرعی آن آن حدود دویست و هشتاد هزار سال نوری طول دارد. این دنباله به احتمال زیاد زمانی شکل گرفته است که کهکشان قورباغه به یک کهکشان دیگر بسیار نزدیک شده و با نیروی گرانشی خود، ان را پشت سر خود کشیده است. به گفته ناسا، همان جاذبه احتمالا نوار ستاره ها و گازی که در حال حاضر پشت بچه قورباغه کشیده شده را جدا کرده است.

150 آیه از قرآن که به نجوم اشاره دارد

حسین امیدیانی، عضو پیوسته انجمن نجوم ایران با اشاره به توجه مفسران قرآن کریم به مباحث نجوم و کیهان‌شناسی گفت: مفسران از آغاز به مباحث نجوم و کیهان‌شناسی عنایت ویژه‌ای داشتند و وقتی به آیاتی که اشاره به مباحث خلقت زمین و آسمان دارد، می‌رسیدند مطالبی مختص زمان خود مطرح می‌کردند.

وی افزود: در قرآن کریم ۷۵۰ آیه راجع به علوم طبیعی و تجربی از جمله خلقت زمین و آسمان و کوه و گیاهان و موجودات است که از این میان حدود ۱۵۰ آیه آن راجع به نجوم و کیهان‌شناسی است؛ از آنجا که قرآن کریم، کتاب هدایت است و خداوند در قرآن کریم، بشر را مورد خطاب قرار داده است، این آیات گاهی به صورت تمثیل، گاه به صورت تذکر و گاه به صورت سؤال مطالبی را مطرح می‌کند تا ذهن بشر را نسبت به خلقت کنجکاو کند.

کپلر-۴۵۲

ناسا اعلام نموده برای اولین بار موفق به کشف سیاره ای در خارج از منظومه ی شمسی شده که بر روی آن حیات انسان امکان پذیر است.

سیاره ی مذکور که کپلر-۴۵۲بی (Kepler-452b) نام گرفته، توسط جان جنکینس از اداره ملی هوانوردی و فضایی ایالات متحده به عنوان پسر عموی بزرگتر و مسن تر زمین خوانده می شود و ذکر می گردد در طول سالیان متمادی اولین سیاره ایست که می توان آن را "قابل سکونت" برای انسان خواند، زیرا توانایی نگهداری آب بر روی سطح خودش را دارد.

شفق قطبی

شفق قطبی چیست؟

شفق قطبی (aurora) که به آن سپیده قطبی و نور قطبی هم می‌گویند یکی از پدیده‌های جوی بسیار زیبای کره زمین است. نورهایی بسیار زیبا و خیره‌کننده که در آسمان حرکت می‌کنند و معمولا شکل‌های منحنی‌مانندی دارند.

آسمان تابان می‌شود و نقش‌هایی با رنگ‌ها و شکل‌های گوناگون در آن دیده می‌شود. این نقش و نگارهای رنگین گاهی دارای شکل کمان یکنواخت است، گاهی ساکن است و گاهی تپنده. گاهی متشکل از شمار زیادی پرتو است با طول موج‌های متفاوت که مانند پرده‌ها و نوارها در آسمان بازی می‌کنند و پیچ و تاب می‌خورند. رنگ درخشنده نورهای از سبز مایل به زرد به سرخ و بنفش مایل به خاکستری تغییر می‌کند.


کشف حیات در اروپا

بر اساس اعلام دانشمندان ناسا تصاویر و داده‌های ثبت شده توسط تلسکوپ هابل، فوران‌های بخار آب را در بیش از ۱۶۰ کیلومتر بالاتر از سطح «اروپا»،قمر مشتری رصد کرده است.

این فوران‌های بخار آب به احتمال بسیار زیاد از اقیانوس‌های موجود در زیر سطح یخ‌زده این قمر مشتری نشات می‌گیرد.

این کشف به معنای آن است که کاوشگر‌های آینده نیازی به فرود و نمونه‌برداری از سطح  قمر اروپا ندارند و می‌توانند حتی تنها با عبور از درون این فوران‌ها،نمونه‌برداری‌های لازم را  انجام دهند. این مسئله هزینه‌ها و بودجه‌ لازم  برای ماموریت  اکتشافی در این رابطه را به صورت بسیار چشمگیری کاهش می‌دهد. مسئله مهم آن است که هر چند مریخ در میان مردم بسیار مشهور است اما دانشمندان حدس می‌زنند که احتمال  کشف حیات میکروبی در اروپا،قمر مشتری حتی بیشتر از مریخ است

 

دنبال کنندگان ۱ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید
نویسندگان
Designed By Erfan Powered by Bayan